Google Adsense

Google Adsense

Google AdSense besplatan je i jednostavan način da veći i manji web-izdavači ostvare zaradu prikazivanjem ciljanih Google oglasa na svojim web-lokacijama.

Kako funkcionira Google Adsense?

Adsense je usko povezan sa Google Adwords programom. Korisnici Adwordsa plaćaju Google-u prikazivanje svojih oglasa na različitim web stranicama kako bi time doveli ciljanu posjetu do svoje web stranice. Google Adsense korisnici osiguravaju oglasni prostor za te oglase na svojim Internet stranicama i blogovima kako bi prikazivanjem tih oglasa zaradili određeni iznos po svakom kliku.

Google AdSense prikazuje lako čitljive, tekstualne i slikovne oglase koji ciljaju na sadržaj Vaših web stranica i upite AdSensea za pretraživanje.

Tehnologije pretraživanja i rangiranja web stranica u vlasništvu Googlea osnova su programa AdSense. Kontekst i sadržaj web-stranica se točno povezuje s Google oglasima.

Uz oglase koji su ciljani ključnim riječima, Google omogućuje i oglase ciljane položajem, ponudu oglasa plati-po-prikazivanju koji su konkretno prilagođeni stranicama.

Google kombinira uređivački tim, tehnologiju filtriranja i input kako bi kreirao snažan paket filtara koji odgovaraju upravo stranicama na kojima se prikazuju oglasi i željama vlasnika stranica.

Početak s AdSenseom je lak i ne zahtijeva inženjerske stručnjake. Nekoliko redaka HTML-a koji se dodaju web-stranicama. Nakon samo nekoliko minuta doći će do prikazivanja Google oglase na stranicama i ostvarivanja prihoda od oglašavanja.

Za prikaz Google oglasa može koristiti i dodatke (plugin) koji vam olakšavaju pozicioniranje oglasa te podešavanje načina, vremena i trajanja prikazivanja oglasa.

Jedan  od najboljih dodataka za WordPress je Advanced Ads .

 

Ima li  zarade od stavljanja Google Adsense oglase na blog?

Ima, samo je pitanje koliko će vremena biti potrebno za prvu isplatu. Google Adsense šalje ček nakon što se skupi iznos dovoljan za isplatu, a to je 70 EUR ili 100 USD, ovisno koju je valuta definirana pri registraciji. Ukoliko se taj iznos ne ostvari unutar jednog mjeseca on se akumulira i na to se zbraja zarada svakog idućeg mjeseca. Kada se dosegne prag za isplatu , Google šalje ček.

Faktori koji utječu na iznose koje možete zaraditi Google Adsense programom ?

Što je više posjeta na blogu ,veća je i mogućnost zarade. Zakon velikih brojeva – više posjetitelja u normalnim okolnostima rezultira i većim brojem klikova na oglase koji se prikazuju na tranicama. Treba imati na umu da će obično na svakih 100 posjetitelja stranice tek 2-4 kliknuti na Google Adsense oglas.

Stranice na hrvatskom jeziku moraju imati stvarno velik broj posjeta da bi ostvarili neku ozbiljniju zaradu putem ovog programa pošto su iznosi koje se plaćaju po kliku za hrvatske oglase u pravilu niži nego što se plaća ako  su na engleskom jeziku.

Cijena po kliku ovisi i o tematici Internetske stranice. Poznato da najvišu zaradu donose klikovi na razne „financijske“ oglase (ulaganje u dionice, trgovanje valutama …), oglase koji nude osiguranja i sl.

Brkcomp d.o.o.

Lajkajte i dijelite :
RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Google+
Google+
https://brkcomp.hr/google-adsense/
YOUTUBE
YOUTUBE
PINTEREST
PINTEREST
Instagram

Add Comment

Leave a Comment