Razvoj i izrada web aplikacija

Razvoj i izrada web aplikacija

S brzim razvojem interneta svijet je postao visoko orijentiran na web. Brojni procesi i zadaci koji su tražili stajanje u dugim redovima ili trošenje velikog vremena za dovršetak, sada se mogu lako dovršiti izravno iz vašeg doma ili ureda i sve to u trenutku kada vam najviše odgovara; i sve je to postalo moguće zbog razvoja weba.

Dva glavna dijela weba su web sadržaja i web aplikacije.

Web aplikacije su softver koji služi različitim namjenama korištenjem weba. Ove aplikacije razvijene su od programera prema specifičnim zahtjevima i neprimjetno služe funkciji kako bi proces postao jednostavniji za korisnike. Niz kodova koji nude strukturu aplikaciji izvršava najvažniju ulogu u određivanju značajki web aplikacije.

Web aplikacije su posvuda na webu, zapravo su elementi koji web čine toliko aktivnim i sposobnima za rad. Polazeći od preglednika gdje se izvode dinamične web stranice koje privlače vašu pozornost, sve su to u osnovi web aplikacije. Polazeći od dinamičnog web sadržaja do on-line sustava plaćanja, košarice za kupnju i digitalnih kataloga web-lokacija e-trgovine, sve su to web-aplikacije u jednom ili drugom obliku.

Web aplikacije su neophodne za surfanje webom, spremanje informacija na mreži, popunjavanje i slanje obrazaca, plaćanje putem interneta, provođenje online bankovnih operacija, obavljanje online kupovine i još puno toga. Na svakom koraku koristimo neku web aplikaciju dok smo na weba. Razvojem naprednih tehnologija razvoj web aplikacija  postalo je svestraniji. Primjenom kodnih jezika kao što su PHP i Jave,  programeri web aplikacija mogu dizajnirati aplikacije koje su kompatibilne i mogu raditi bez problema na različitim platformama i sustavima.

Pri programiranju koristimo sljedeće web tehnologije:

PHP / MySQLL /ASP /MSSQL HTML / XHTML / CSS

Java /Javascript / jQurey

AJAX Flash / Action Script

Naše reference u razvoju web aplikacija:

Web aplikacija za vođenje evidencije pčelara i pčelinjaka za potrebe Hrvatkog pčelarskog saveza -> https://pcelinjak.eu 

Evidencija pčelara i pčelinjaka

Web aplikacija za vođenje evidencija sjemena za potrebe Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima -> http://sjeme.com.hr/

Evidencija sjemena

 

Brkcomp d.o.o.

Leave a Comment